A Csajághy Laura Színpad Nkft. 2019 decemberében újult meg, nevét Vörösmarty Mihály felesége és múzsája után kapta, lévén a szabadtéri színpad, amelyet működtet Vörösmarty Mihály egykori otthonának épülete mögött, Kápolnásnyéken található. Az Nkft. ügyvezetője Kelemen István Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett színművész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja. A szabadtéri színpadon színházi előadásokat, koncerteket, táncelőadásokat láthat és hallhat a nagyközönség a nyári időszakban, ezen kívül több partnerségi együttműködés, fesztiválok, a térség kulturális életét színesítő kezdeményezések kötődnek tevékenységéhez.

2022.
december. 10. 

/szombat/

15.00   

KALAMJAKA A KASTÉLYBAN

Karácsonyi zenés mesejáték

1 felvonás (kb. 45 perc).

Csipkerózsika karácsonyi partijára mindenki hivatalos! Vagy mégsem?

Csipkerózsika partit szervez a kastélyában, amire meghívja barátait. Találkozhatunk Pöttöm Pannával, Pinokkióval, Micimackóval… még Julien király is kapott meghívót!  

Meglepetés vendégként a Mikulás érkezne a vendégsereghez, de bokros teendői miatt válaszlevelében megírja, hogy nem tud részt venni a partin.

Vajon miért utasította vissza a Mikulás Csipkerózsika meghívását? Ki lehet az, aki hívatlanul beállít a partira? Vajon a Mikulás tényleg túl elfoglalt, hogy eljöjjön?

 Gyertek el és izguljatok együtt Csipkerózsikával, hogy a barátai találkozhassanak a Mikulással.

 Szereplők:

 Csipkerózsika             Bálizs Anett

Micimackó                  Háda János

Julien király                Bordás Misi

Szörnyella de Frász    Molnár Szilvia

Pöttöm Panna             Háda Jázmin

Pinokkió                     Háda Máté

Mikulás

 

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

Jegyek a jegy.hu oldalon elérhetők.

2022.
december 17

/szombat/

19.00   

KARÁCSONYRA VÁRVA

Tolcsvay László - Müller Péter - Müller Péter Sziámi: Mária Evangéliuma és Isten pénze című darabjaiból, valamint Stephen Schwartz - John-Michael Tebelak - Gebóra György: Godspell című musicaljéből 1 felvonásban csendülnek fel a legszebb és legnépszerűbb dallamok a Pesti Broadway Musical Stúdió növendékei és sztárvendégek előadásában. Fellép többek között Frankó Tünde, Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter és Csiszár István.

Mária Evangéliuma: A musical Szűz Mária történetét meséli el. Ifjúságától Krisztus születésén és kereszthalálán át Mária menybemeneteléig követhetjük az eseményeket János apostol tolmácsolásában. A mű középpontjában Mária szerelmes szeretete és anyasága áll, az a fájdalmas női sors, amelyet csodálatos fiával megélt annak minden gyönyörűségével és küzdelmével együtt. Az alkotás különleges helyet foglal el a magyar színház- és kultúrtörténetben. Egyszerre képes felmutatni a szakralitást, az isteni erő nagyságát, a szeretet minden lenyűgöző erejét, ugyanakkor az emberi érzéseket, kétségeket, félelmeket, és a döntések lelki hátterét is.

Isten pénze: Dickens regényéből készült musical, melynek főhőse az öreg Scrooge az önző, kapzsi, megkeseredett ember. Egy karácsonykor történt csodálatos esemény – melynek során újból átéli ifjúkora elmulasztott boldogságát, és jövőjének rémképét – megváltja Scrooge-ot, és kibukkan belőle a lelke mélyén rejtőző szeretet.

Godspell: A magyar származású Stephen Schwartz világsikert aratott musicaljének középpontjában a fiatal korosztály istenkeresése, filozófiai és egyben a világ egyetemes kérdéseire reflektáló vitáik és a közösség születése áll. A musical példabeszédek sorozatára épül fel, elsősorban Máté Evangéliuma alapján.

Helyszín: Halász Gedeon Eseményközpont

Előregisztrálás az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen lehetséges.

 

Csajághy Téli Pavilon korábbi előadások